Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 584»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 584» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 13 грудня 2023 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебпорталу Міністерства внутрішніх справ України.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на:

  • осіб, які замовили засобами електронного кабінету водія або Порталу Дія послугу з обміну або отримання посвідчення водія з виготовленням його на бланку та через певні обставини не мають змоги його отримати;
  • осіб, які скористалися послугою платного зберігання номерних знаків строк відповідального зберігання яких минув у період воєнного стану.


Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • надання можливості особам, які через певні обставини не отримали посвідчення водія, виготовлене на бланку, подати до Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ заяву про відмову від його отримання та повторно звернутися за отриманням послуги,
  • надання можливості особам, які скористалися послугою платного зберігання номерних знаків та на цей час перебувають за кордоном та/або не мають змоги здійснити оплату за зберігання таких номерних знаків у сервісних центрах МВС, – можливість у період дії воєнного стану чи протягом 90 днів з дня його припинення або скасування звернутися до сервісного центру МВС щодо перезакріплення за транспортним засобом номерних знаків, які перебувають на відповідальному зберіганні, та здійснити такі дії після оплати вартості послуги з відповідального зберігання за весь період такого зберігання.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються впродовж 15 календарних днів з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Анна Курта.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебпорталу Міністерства внутрішніх справ України впродовж двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 584» оприлюднено 12 січня 2024 року.