Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування...»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню» (далі – проєкт закону), що оприлюднений 08 жовтня 2021 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту закону поширюватиметься на громадян України, іноземців, осіб без громадянства.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту закону – експлуатанти безпілотних повітряних суден.

Можливими наслідками реалізації проєкту закону для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • задоволення населення рівнем безпеки в межах кордонів держави, забезпечення захисту життєво важливих національних інтересів від реальних і потенційних загроз невоєнного характеру;
  • створення передумов сучасного регулювання експлуатації БПС та забезпечення безпеки авіації.


Пропозиції та зауваження до проєкту закону приймаються протягом 15 календарних днів з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected]. Консультації щодо проєкту закону надаються за номером телефону: (044) 254 76 63. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Олександр Хоруженко.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту закону буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню»