Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС України «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів МВС України»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства внутрішніх справ України» (далі – проєкт наказу), що оприлюднений 10 серпня 2021 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту наказу поширюватиметься на такі соціальні групи населення та заінтересовані сторони: громадяни, які складають іспити для отримання права керування транспортними засобами відповідної категорії; суб’єкти господарювання, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв.

Можливими наслідками реалізації проєкту наказу для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:
- приведення у відповідність до міжнародних вимог порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія;
- оптимізація процедури використання технічних засобів контролю під час складання іспитів (у тому числі за допомогою фото- та відеотехніки) для отримання права на керування транспортними засобами;
- удосконалення процедури акредитації закладів, які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації їх спеціалістів.

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дати опублікування в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Ольга Гуменюк.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений в підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішень за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС України «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів МВС України»