Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС «Про затвердження Порядку організації цілодобової охорони об’єктів і приміщень, у яких культивуються, використовуються, зберігаються та знищуються нарковмісні рослини, ... »

15 вересня 2020 року

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Порядку організації цілодобової охорони об’єктів і приміщень, у яких культивуються, використовуються, зберігаються та знищуються нарковмісні рослини, а також використовується, зберігається та знищується отримана з них готова продукція чи відходи таких рослин» (далі – проєкт наказу), що оприлюднений 15 вересня 2020 року у підрубриці «Проекти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту наказу поширюватиметься на такі соціальні групи населення: громадяни України. Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту наказу: фізичні особи підприємці та юридичні особи – власники ліцензій на здійснення діяльності з культивування та (або) використання рослин, уключених до списку № 3 таблиці I Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року № 770, що містять малі кількості наркотичних речовин для промислових цілей, визначених ліцензією.

Можливими наслідками реалізації проєкту наказу для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • зменшення ризиків викрадення нарковмісних рослин з об’єктів їх легального обігу;
  • підвищення рівня протидії витоку наркосировини з об’єктів легального обігу в нелегальний;
  • зменшення наркотизації населення та збереження здоров’я громадян особливо молодшого віку;
  • збільшення надходжень до державного бюджету податків та зборів унаслідок укладання органами поліції охорони договорів на охорону об’єктів і приміщень, у яких культивуються, використовуються, зберігаються та знищуються нарковмісні рослини, а також використовується, зберігається та знищується отримана з них готова продукція чи відходи таких рослин;
  • зменшення кількості правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів;
  • підвищення рівня безпеки дорожнього руху;
  • покращення соціально-психологічного клімату в родинах, освітніх закладах, підвищення рівня безпеки у громадських місцях.


Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі за електронною адресою: [email protected].

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 254 93 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Золотарьова Олена Анатоліївна.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішень за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС «Про затвердження Порядку організації цілодобової охорони об’єктів і приміщень, у яких культивуються, використовуються, зберігаються та знищуються нарковмісні рослини, а також використовується, зберігається та знищується отримана з них готова продукція чи відходи таких рослин» був оприлюднений 20 жовтня 2020 року.