На Київщині на території двох міжнародних аеропортів пройшли навчально-тренувальні збори поліцейських-кінологів

clock
28.11.2019 18:11

Поліцейські разом зі своїми чотирилапими напарниками відпрацьовували навички пошуку наркотичних речовин і прекурсорів. Одне з тренувань вперше проводили на борту пасажирського літака.

Навчально-тренувальні збори поліцейських із службовими собаками тривали протягом трьох днів на територіях аеропортів «Київ» та «Бориспіль». У заходах взяли участь кінологи Києва, а також правоохоронці Харківської, Львівської, Житомирської та Дніпропетровської областей.

Начальник кінологічної служби поліції Києва Микола Куцук розповів, що метою тренувань є більш детально вивчити поведінку собак при масовому скупченні людей:

«Ми спостерігаємо, як вони працюють у стресових умовах або при виникненні непередбачуваних ситуацій. Такі навчання приносять позитивні результати, адже у подальшому собакам легше працювати».

У тренуваннях брала участь столичний кінолог Ірина Яник разом зі своєю службовою собакою Фантою. На змаганнях, які нещодавно пройшли у Межигір‘ї між кінологами різних областей, вони посіли друге місце.

Начальник кінологічної служби Національної поліції України Світлана Коломієць зазначила, на останньому тренуванні службові собаки вперше залучилися до пошуку наркотиків на борту пасажирського літака:

«Нам також цікаво, як вони будуть себе поводити на бортах літаків, оскільки раніше перед поліцією таких завдань не ставили. Ми намагались створити максимально реальні умови для більш ефективного відпрацювання практичних навичок наших пухнастих співробітників».

За результатами проведених тренувань начальник кінологічного циклу Житомирського навчального центру підготовки поліцейських Сергій Гайдук зазначив, що собаки добре спрацювали у поставлених завданнях та готові до нової роботи.

Наприкінці найспритніших учасників нагородили сертифікатами від заступника голови Національної поліції Андрія Крищенка та усіх чотирилапих чекали смачні подарунки від керівництва аеропорту «Київ».

Відділ комунікації поліції Києва

 

 

Similar materials
clock
26.04.2024 20:00
clock
26.04.2024 19:45
clock
26.04.2024 19:00