Будувати здорові стосунки заново. Родини військовослужбовців пройшли курс психологічної реабілітації

clock
04.07.2024 12:30

Військовослужбовці Національної академії Державної прикордонної служби України та члени їх родин взяли участь у програмі психологічної реабілітації. Цей проєкт реалізовується командою Патріаршого паломницького центру УГКЦ у співпраці з Патріаршою фундацією «Мудра справа» та доброчинцями з усього світу.

В межах цієї програми відбулося чотири заїзди по 10 днів, заходи з реабілітації проходили у Марійському духовному центрі «Зарваниця», а також на базі тренінгового центру у Львівській області.

Головною умовою участі у проєкті було приїхати на реабілітацію всією сім’єю (чоловік, дружина, діти), бо програма спрямована на відновлення взаємовідносин та пошук джерела оновлення, зцілення та натхнення всередині родини.

Військовослужбовці та їх родини дуже часто знаходиться під впливом стресу, багато захисників та захисниць вчаться жити із пораненнями, будувати здорові стосунки зі своїми  дружинами, чоловіками та дітьми після фізичних та психологічних травм війни. Тож команда організаторів, до якої входили зокрема й духівники, кваліфіковані професійні психологи та психотерапевти,  запропонувала сім’ям якісний відпочинок: дружнє спілкування, фізичні та ігрові активності на свіжому повітрі, психологічні лекції, духовні практики, арттерапію та захопливі екскурсії.

«Це були чудові дні, наповнені добром, теплом та підтримкою! Дякуємо всім, хто організував, реалізував, долучився до цього проєкту! Це дійсно було перезавантаження для кожного з нас! Ми знайшли нових друзів, однодумців. А ще маємо гарні спогади, як робили родиною свічки, як рибалили, каталися на конях, разом з дітьми брали участь у конкурсах, рухливих іграх та багато іншого!» — ділиться враженнями Катерина, одна з учасниць проєкту.

Також під час перебування на реабілітації декілька подружніх пар виявили бажання прийняти Таїнство Подружжя. Зокрема, прикордонник Андрій, який відновлюється після кульового поранення, та його кохана Ірина прийняли Таїнство Подружжя у соборі Зарваницької Божої Матері у присутності інших учасників реабілітації. 

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали