Contrast
Letter

Антон Геращенко: Новий президентський законопроєкт жорсткіше каратиме «злодіїв у законі»

clock
05.12.2019 16:05

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою» дозволить притягувати до відповідальності тих злочинців, які очолюють  бандитські співтовариства, використовуючи свій кримінальний авторитет у злочинному світі.

«Норми документу розроблені разом зі спеціалістами МВС, Нацполіції та офісу президента. Він направлений на те, щоб впровадити жорсткіші міри покарання та механізми викриття ватажків кримінального світу, які носять неформальний титул «злодіїв у законі». У Росії і Грузії було прийнято досить жорстке законодавство проти них. Тому, вони почали виїжджати до європейських країн в тому числі і в Україну. Новий закон, у разі прийняття, дозволить кримінальній поліції ліквідувати таке явище як «злодії в законі», - сказав Антон Геращенко.

«Раніше було складно довести співучасть таких осіб у злочині, якого вони фактично не вчиняли. Нові норми спростять у суді процедуру доведення, що саме ця особа організовувала злочин та отримувала частину прибутку», - додав він.

Нагадаємо, 3 грудня, президент Володимир Зеленський подав на розгляд до Парламенту законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою», визначено, як невідкладний.

Департамент комунікації МВС України

Similar materials
clock
29.03.2024 09:21
clock
29.03.2024 09:00
clock
28.03.2024 19:21