Контраст
Шрифт

На Запоріжжі затримано водія за скоєння наїзду на поліцейського під час виконання ним службових обов’язків

clock
01.09.2021 12:48

Чоловік перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Намагаючись уникнути відповідальності, він скерував транспортний засіб на поліцейського та завдав тяжкі травми. Порушника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні двох тяжких злочинів.

31 серпня близько 11 години ранку у середмісті селища міського типу Михайлівка співробітники сектору реагування патрульної поліції відділу № 3 Василівського районного управління поліції зупинили автомобіль «Мазда» за порушення правил дорожнього руху.

При перевірці документів, працівники сектору реагування патрульної поліції встановили, що за кермом перебуває місцевий житель 1950 року народження з явними ознаками алкогольного сп’яніння. В салоні автівки також знаходилась 13-річна пасажирка.

Співробітники поліції запропонували водієві пройти освідування в медичному закладі, проте він категорично відмовився, зачинився в салоні, завів двигун та скерував транспортний засіб на поліцейського. Внаслідок старший сержант поліції опинився на капоті іномарки. Однак це не зупинило водія і він продовжував набирати швидкість. «Мазда» проїхала майже 5 км на великій швидкості і зупинилася, коли скоїла зіткнення з деревом.  

В результаті співробітник поліції отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді переламу обох ніг. Крім того, у неповнолітньої пасажирки діагностовано струс головного мозку середнього ступеню тяжкості.

Порушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За погодженням з Михайлівським відділом Василівської окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч.2 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає до дванадцяти років позбавлення волі. 

Крім цього, відкрито кримінальне провадження за ст.348  (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. За скоєння цього особливо тяжкого злочину передбачене позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Схожі матеріали
Діяльність