На Одещині прикордонники викрили групу переправників ухилянтів

clock
05.11.2022 13:40

Групу осіб, які незаконно переправляли громадян України за кордон, викрили днями прикордонники Подільського загону спільно з представниками Міграційної поліції.

Зокрема, під час реалізації оперативної інформації,  на околиці с. Горячівка прикордонники виявили двох громадян України, які планували перетнути кордон.

З’ясувалось, що 36-річний місцевий житель допомагав військовозобов’язаному, 22-річному мешканцю Дніпропетровщини, незаконно перетнути кордон. Як стало відомо, хлопець зв’язався з організатором переміщення через групу в соцмережах. Йому повідомили, що за 4500$ США допоможуть виїхати з країни. Діставшись з м. Одеси приміським потягом у прикордоння, його зустрів переправник, який декілька годин переховував ухилянта у підвалі свого будинку. Згодом власник помешкання проінструктував юнака та вказав напрямок руху, однак реалізувати задум завадили прикордонники.

Також під час подальшої перевірки правоохоронці встановили ще двох осіб, жителів с. Соболівка Подільського району, які, скоріш за все, причетні до переправлення жителя Дніпропетровщини.

Наразі двом організаторам повідомлено про підозру щодо вчинення злочину за ч. 2 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», яке передбачає позбавлення волі строком від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали