Контраст
Шрифт

Минулої доби поліцейські Харківщини відпрацювали 1399 повідомлень від громадян про правопорушення та події

clock
18.10.2022 11:23

Працівники слідчо-оперативних груп зафіксували за добу 10 фактів пошкоджень будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. Відкрито кримінальні провадження. 

З метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями здійснили перевірку 4200 транспортних засобів. Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 30 осіб.

Щодня працівники поліції дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують продуктами харчування та предметами першої необхідності деокуповані населені пункти, допомагають громадянам евакуюватись з небезпечних територій. Близько 5 тон гуманітарного вантажу доставили поліцейські до звільненого міста Ізюм Харківщини. Працівники поліції разом з волонтерами роздали 260 продуктових наборів місцевим. Також до Ізюмської лікарні передали багатофункціональні електричні ліжка.

Відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 9 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1478,95 гектара. Вилучено 23 474 вибухонебезпечних предметів, знищено – 2271.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 1601 воєнний злочин, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 1421, за ст. 111-1 КК України – 154 та інші.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність