Контраст
Шрифт

На Полтавщині поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків до виправної установи

clock
10.12.2021 10:18

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області спільно зі слідчими поліції припинили протиправну діяльність злочинної групи. Організатору та виконавцям повідомлено про підозри.

33-річний так званий «смотрящий» за одним із корпусів виправної установи, раніше судимий за подібний злочин, а також угон авто та крадіжку, налагодив «схему» постачання та розповсюдження метадону та канабісу. Використовуючи свій авторитет та злочинний вплив, у спільники залучив осіб, які відбувають покарання, а також тих, які перебувають на волі.

Наркотичні та психотропні речовини передавались під виглядом посилок разом із побутовими речами. У виправній установі засуджені реалізовували наркотики серед інших утриманців установи, а кошти розподіляли між собою. Частину наркотиків видавали засудженим як виграш в азартних іграх, за які відповідав «смотрящий».

У четвер, 9 грудня, поліцейські провели санкціоновані обшуки у виправній установі та за місцями проживання фігурантів на волі. Під час заходів виявлено та вилучено пакети і згортки з канабісом, шприци з залишками наркотичних та психотропних речовин, чорнові записи.

Так званому «смотрящому» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Трьом учасникам злочинної групи оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Заходи проводили за участю батальйону поліції особливого призначення та працівників виправної установи. Процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні здійснює Полтавська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність