Контраст
Шрифт

За фактом погроз гранатою у будівлі Кабміну буде відкрито кримінальне провадження – Ігор Клименко

clock
04.08.2021 12:02

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що поліція закінчила спеціальну операцію по знешкодженню громадянина, який погрожував підірвати Кабмін. 

«Ситуація нестандартна тому, що це був учасник АТО, який був два рази поранений, у тому числі мав черепно-мозкову травму. Даний злочин скоїв через життєві події», - сказав голова НПУ.  

Водночас очільник Нацполіції розповів, що перемовини тривали десять хвилин. 

«Ми займаємося розслідування цієї справи. Кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями, одна з яких найважча - ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років. Ніхто не має в нашій країні порушувати Закон, тим паче брати заручників, або погрожувати зброєю чи боєприпасами. У нього в руках була бойова граната, яка могла нанести шкоду і людям, і державній будівлі», - заявив Ігор Клименко.

Голова НПУ наголосив, що поліція терміново встановила всіх знайомих затриманого. 

«Першого ми знайшли друга затриманого Василя Олексюка, який і проводив потім перемовини. Василь знаходився на іншому кінці міста, але патрульна поліція швидко його доправила в центр столиці. Після невеликого інструктажу, Василь знайшов слова, які вмовили правопорушника. Зараз ми не можемо назвати затриманих людей - заручниками. Це працівники Управління державної охорони і працівник Кабінету Міністрів України, які намагалися з ним спілкуватися», - пояснив він. 

Нагадаємо, сьогодні, близько 10-ї години ранку до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожує його підірвати. У Києві проводилась спеціальна поліцейська операція. 

Департамент комунікації МВС України 

 

Схожі матеріали
Діяльність