В Києві пройдуть «Ігри Воїнів»: ветерани представлять Україну на міжнародних змаганнях

clock
13.05.2021 15:22

В суботу,в Києві на центральному стадіоні Деснянського району відбудуться Національні змагання «Ігри Воїнів» (Warrior Games). 
Це найбільші змагання серед війьсковослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення та захворювання в результаті викнання службового обов’язку в зоні бойових дій.  

За результатами змагань буде сформована Національна збірна України з 40 учасників бойових дій, яка вперше представить нашу країну на міжнародних змаганнях Warrior Games у вересні 2021 року в Орландо (США), в яких візьме участь більше 500 учасників бойових дій з 8 країн світу (США, Великобританія, Канада, Австралія, Нідерланди, Грузія, Данія, Україна).

Національні відбори пройдуть в рамках фестивалю «Звитяга Нескорених»: більше 260 ветеранів та військовослужбовців зареєструвалися на змагання в 11 адаптивних видах спорту: стрільбі з лука, гольфу, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, велоспорті, плаванні, веслуванні на тренажерах, баскетболі на візках, регбі на візках, пауерліфтингу, волейболі сидячи.

Про Warrior Games

У 2021 році вперше у Warrior Games візьме участь українська збірна ветеранів, які мають травми внаслідок війни та військовослужбовців. Warrior Games (Ігри Воїнів) – це міжнародний мульти-спортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, що отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Серед учасниць, команди з  восьми країн світу, а саме з США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Warrior Games організовує Міністерство оборони США з 2013 року.

Адаптивні види спорту в програмі Warrior Games: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

Цього року Warrior Games проходитимуть з 8 по 23 вересня у місті Орландо, штат Флорида, США.

Детальна програма за посиланням: https://cutt.ly/kbFRXw3

Схожі матеріали