Контраст
Шрифт

Уряд прийняв рішення про удосконалення гідрометеорологічної діяльності в Україні

clock
12.01.2022 14:31

Сьогодні, 12 січня, Кабмін підтримав проєкт закону, який дозволить удосконалити роботу гідрометеорологічних служб в Україні. Українські метеорологи зможуть обмінюватися даними гідрометеоспостережень та прогнозами із закордонними службами. 

Крім того, прийняття проєкту закону "Про внесення змін до Закону України "Про гідрометеорологічну діяльність", у перспективі має сприяти здійсненню якісних гідрометеорологічних спостережень та спостережень за рівнем забруднення навколишнього середовища. Планується, що в Україні загалом зросте ефективність прогнозування.

Гідрометеорологічна інформація та прогнози відіграють значну роль для українського суспільства. У Всесвітній метеорологічній організації зазначають, що переважну більшість матеріальних та людських втрат спричинені природними лихами на землі. Своєю чергою, ООН повідомляє, що майже 90% стихійних лих пов'язані з погодою та кліматом. Тому удосконалення гідрометеорології в країні дасть змогу ефективніше реагувати на виклики, спричинені змінами в природі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність