У Сєверодонецьку і Краматорську пройшли спільні заняття НПУ і НГУ з охорони військово-цивільних адміністрації

clock
22.09.2021 11:52

Практичні заняття з метою якісної підготовки особового складу 15 Слов’янського полку, який залучається до охорони будівель Луганської і Донецької обласних військово-цивільної адміністрацій, провели у Сєверодонецьку і Краматорську.

“Ми знаходимося у регіоні, де йдуть бойові дії, на нас покладена відповідальна місія, щодо охорони органів влади. Під час здійснення перепускного режиму та охорони будівель кожен боєць має знати свою задачу. Повинен розуміти, що являє небезпеку і на, що він має звертати увагу, в тому числі вміти розрізнювати вибухонебезпечні предмети задля захисту людей. Саме для цього і проводяться такі заняття, і ми звертаємось до професіоналів, які майже щодня стикаються з вибухівкою», – говорить командир патрульної роти стрілецького батальйону капітан Яків Сезик
Співробітники вибухотехнічної служби Головного управління Національної Поліції в Луганській області розповіли військовослужбовцям Слов’янського полку про специфіку роботи та завдання, що стоять перед спеціалістами-вибухотехніками.

Поліцейські продемонстрували гвардійцям макети вибухонебезпечних предметів та боєприпасів, які найчастіше вилучаються на території Луганської області, розповіли про особливості та відмінності боєприпасів, а також нагадали правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Двома днями раніше за ініціативою керівництва військової частини 3035 Національної гвардії України у Краматорську пройшли спільні заняття з поліцією охорони. Правоохоронці відпрацювали алгоритм взаємодії при виявленні підозрілих осіб, предметів і надходження повідомлень про можливе мінування об’єкта охорони.

«Ми несемо відповідальність за безпеку великої кількості людей, які тут працюють. Подібні заняття дають змогу якісніше підготуватись до протидії загрозам, які можуть бути цілком реальними за певних обставин», – пояснив офіцер групи організації служби полку капітан Вадим Копійка
У заняттях взяли також участь співробітники Краматорського районного відділення Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони та представники Донецької облдержадміністрації.

Пресслужба НГУ в ООС

Схожі матеріали