Контраст
Шрифт

У Національному університеті цивільного захисту України відбувся урочистий випуск молодих фахівців

clock
11.06.2021 14:18

11 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся урочистий випуск молодих фахівців 2021 року, які поповнили лави Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 283 курсанти та студенти отримали дипломи про вищу освіту, 13 з них – з відзнакою. 167 «новоспечених» лейтенантів продовжать свою службову діяльність у підрозділах ДСНС.

На урочистостях були присутніми начальник відділу освіти та науки Департаменту персоналу ДСНС Юрій Рись, виконуючий обов’язки Харківського міського голови Ігор Терехов, заступник Голови обласної ради Андрій Малиш, начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, представники закладів вищої освіти силових структур, громадськості та духовенства, ветерани і батьки.

Із напутніми побажаннями до молодих фахівців звернувся ректор університету Володимир Садковий. Зокрема, він зазначив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти скористалися здобутими знаннями у професійній діяльності, щоби кожен із них відчував власну спроможність застосовувати свої вміння для вирішення практичних завдань у складі підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Володимир Петрович побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту України.

Зі словами подяки звернулися до керівництва та колективу закладу вищої освіти молоді фахівці, які запевнили, що з честю та гідністю будуть нести високе звання Випускника Національного університету цивільного захисту України, подякували за постійну увагу, підтримку та турботу, дали урочисту клятву вірності та відданості Українському народові й обраній професії.

До випускників університету із благословенням на добрі справи звернулась начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Олена Тарахно. Вона закликала випускників пам’ятати, що в рідному університеті був закладений фундамент їхніх знань, котрі знадобляться в подальшій трудовій діяльності. Як би не склалося у житті після закінчення вишу, зазначила полковник Тарахно, своїм вихованцям у закладі вищої освіти завжди раді, завжди готові надати практичну та методичну допомогу, слушну пораду.

Серед сьогоднішніх випускників – відмінник навчання, переможець конкурсу «Молода людина року», курсант факультету пожежної безпеки Іван Іщенко. Він неодноразовий переможець і призер інтелектуальних перегонів, наукових конкурсів та олімпіад різних рівнів, на «відмінно» захистив кваліфікаційну роботу за спеціальністю «Пожежна безпека». Тож, отримавши диплом з відзнакою «новоспечений» лейтенант продовжить свою службову діяльність у м. Камянське Дніпропетровської області. «Я обрав ту професію, - говорить юнак, - яка за своєю суттю має благородне покликання – реально допомагати людям. Я хочу реалізуватись як грамотний спеціаліст, намагаюсь досягти у житті якомога більшого, хочу реалізувати сповна всі ті знання, що набув в навчальному закладі протягом чотирьох років».

Вітали присутніх творчі колективи, супроводжував захід духовий оркестр університету. На честь випускників навчальна пожежно-рятувальна частина НУЦЗУ дала святковий водний різнокольоровий фейєрверк.

Завершилася церемонія випуску проходженням урочистим маршем особового складу університету. Чеканячи крок, випускники вкотре підкинули вгору дрібні гроші – до зустрічі!

Схожі матеріали
Діяльність