Контраст
Шрифт

У Дніпрі слідчі направили до суду кримінальні провадження стосовно перешкоджання професійній діяльності та напад на журналістів

clock
01.09.2021 13:50

Нагадаємо, 2 липня на перехресті вул. Юрія Савченка та просп. Пушкіна м. Дніпро під час демонтажу білбордів мав місце факт перешкоджання журналістам виконання редакційного завдання. Зокрема, троє чоловіків нанесли оператору одного з телеканалів тілесні ушкодження та пошкодили його відеокамеру і телефон журналістки.

Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили всі обставини інциденту. Встановлено, що кримінальні правопорушення були вчинені групою осіб без попередньої змови між собою. За ці дії  трьом чоловікам 21, 24 та 31 років були вручені повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) та ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним,  - позбавлення волі строком до трьох років. Наразі правоохоронними органами м. Дніпро у вказаному кримінальному провадженні завершено досудове розслідування та передано обвинувальний акт до суду.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Схожі матеріали
Діяльність