У Бердянську відбулися масштабні змагання Нацгвардії зі стрільби з бойової зброї

clock
23.05.2021 13:16

Дев’ять команд, півсотні військовослужбовців з військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України три дні виборювали право називатися кращими в командному та індивідуальному заліках.

Чемпіонат відбувся у Бердянську на базі 3 патрульного батальйону військової частини 3033 і включав виконання вправ з практичної стрільби зі штатної зброї: 9-ти міліметрового пістолета Макарова та автомата Калашникова.

Змагання, стали справжньою азартною боротьбою, перевіркою на влучність та спритність, адже умови виконання вправ були досить жорсткі й передбачали ведення стрільби на час із різних положень.

Судді оцінювали дії учасників змагань, особливу увагу звертаючи на швидкість виконання завдань і кількість прицільних влучень у мішень.

«Суперники були серйозні і їхню підготовку одразу видно, — розповів інструктор з бойової підготовки військової частини 3033 старший прапорщик Віталій Гончаренко, — Мішені, хоч і стоять, здасться, недалеко, але влучити в них складно, адже стрільба йде швидкісна і результат враховується по часу виконання. Все потрібно робити за долі секунди. Я задоволений своїм результатом, адже завдяки постійним тренуванням мені вдалося вибороти перше місце у вправі АК-74 – швидкісній стрільбі з автомата одиночними пострілами по мішені на відстані 100 метрів. Думаю, такі змагання мотивують та чітко показують учасникам над чим ще потрібно попрацювати, навіть переможцям».

За підсумками змагань командної першості I групи результати такі:

I місце – військова частина 3012,

II місце – військова частина 3033,

III місце – військова частина 3039,

IV місце – військова частина 3029.

Підсумки змагань командної першості II групи:

I місце — військова частина 3044,

II місце – військова частина 3026,

III місце – військова частина 3058,

IV місце – військова частина 3056,

V – місце – військова частина 3014.

 

Схожі матеріали