Тиждень роботи патрулів Нацгвардії у фактах та цифрах

clock
14.06.2021 16:17

У період з 7 по 13 червня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 38-ти містах обласного та районного підпорядкування, 13-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі.
 
Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 142 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 2 тис. 117 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 4 мисливські рушниці, 32 набої, 4 пристрої травматичної дії, 3 од. холодної зброї, 0,242 кг наркотичних речовин, 424 кг наркотичної сировини 3,5 м³ лісу-кругляку та 2 мотопомпи. Повернуто майна на суму 64 тис. 850 гривень.

Впродовж літнього оздоровчого курортного сезону військовослужбовці НГУ забезпечуватимуть охорону громадського порядку на території 11-ти населених пунктів держави (у містах Одеса, Слов’янськ, Святогірськ,  Маріуполь, Мелекіне, с.Щурово Донецької області; в Івано-Франківську, м. Рудки Львівської області, смт Коблево Миколаївської області, смт Кирилівка та м. Бердянськ Запорізької обл.).

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 6 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 4 містах (Києві, Одесі, Херсоні, та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 36 масових заходах:

під час громадських акцій біля державних органів влади;

під час релігійних заходів;

біля судових установ;

під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 9-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Цього тижня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території смт Крюківщина Бучанського р-ну Київської обл., с. Сілець Червоноградського р-ну Львівської обл., м. Рені Ізмаїльського р-ну Одеської обл., с. Кульчин Волинської обл., с. Устечко Тернопільської обл.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 10 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 90 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

7 червня гвардійці в/ч 3030 спільно з поліцейськими, під час несення служби з ОГП в м. Києві, на території залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський», по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про грабіж та заволодіння грошовими коштами у сумі 200 тис. грн невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території вокзалу, за прикметами, виявили та затримали громадянина за ст. 186 «Грабіж», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені грошові кошти. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

8 червня патруль в/ч 3055 НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою стабілізації оперативної обстановки на території Рівненської області,  затримав 4 особи, з яких:

1 особу за ст. 263 ККУ, у якої під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 32 набої (7,62 мм);

1 особу за ст. 246 ККУ «Незаконна порубка лісу», в якої вилучено 2 м ³ лісу-кругляку;

2 особи за ст. 185 ККУ за крадіжку грошових коштів та прикраси із золота (браслету) на загальну суму 11 тис. 600 грн.

8 червня автопатруль в/ч 3052 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Полтава, по «гарячим слідам», після отримання на планшетний пристрій повідомлення про заволодіння невідомою особою мобільним телефоном із застосуванням фізичної сили, при відпрацюванні прилеглої території, за прикметами, виявили та затримали громадянина за ст. 186 «Грабіж», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений мобільний телефон. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

8 червня патруль в/ч 3055 НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області, виявили 1 мотопомпу, яку вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

8 червня автопатруль в/ч 1241 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Івано-Франківськ, по «гарячим слідам», після звернення громадянина про те, що до його оселі незаконно проникли дві невідомі особи та здійснили крадіжку грошових коштів в сумі 3 тис. 500 грн, при відпрацюванні прилеглої території, виявив та затримав 2 осіб за ст. 185 «Крадіжка», у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені грошові кошти. Їх причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

9 червня патруль в/ч 3055 НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою стабілізації оперативної обстановки на території Рівненської області,  затримав 2 особи, з яких:

1 особу за ст. 263 ККУ, у якої під час проведення поверхневої перевірки було виявлено мисливську рушницю без дозвільних документів;

1 особу за ст. 309 ККУ, у якої під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну сировину рослинного походження (13 кущів коноплі) вагою 500 грам.

10 червня патруль в/ч 3011 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Кропивницький, затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено пристрій травматичної дії без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

10 червня автопатруль в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Херсон, по «гарячим слідам», за прикметами, виявив та затримав громадянина за ст. 185 ККУ, який здійснив крадіжку мобільного телефону вартістю 7 тис. 500 грн. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

10 червня автопатруль в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, затримав три особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного походження загальною вагою 40 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

10 червня гвардійці в/ч 3055 спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявили 1 мотопомпу, яку вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

10 червня автопатруль в/ч 3035 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Краматорськ, затримав громадянку за ст. 310 ККУ, яка на приватній території незаконно вирощувала наркотичну сировину рослинного походження (коноплю) у кількості 708 кущів загальною вагою 354 кг.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

11 червня патруль в/ч 3035 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, затримав громадянина за ст. 310 ККУ, який на приватному подвір’ї незаконно вирощував наркотичну сировину рослинного походження (коноплю) у кількості 8 кущів загальною вагою 5 кг.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

11 червня автопатруль в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, затримав за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

11 червня патруль в/ч 3002 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП м. Сарни, затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено мисливську рушницю без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

11 червня автопатруль в/ч 1241 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Івано-Франківськ, по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про крадіжку мобільного телефону, за прикметами, при відпрацюванні прилеглої території виявив та затримав громадянина за ст. 185 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено викрадений мобільний телефон вартістю 13 тис. грн. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

11 червня патруль в/ч 3035 НГУ спільно з НПУ нарядами, під час проведення профілактичних заходів з метою стабілізації оперативної обстановка в м. Бахмут Донецької області,  затримав 3 особи, з них:

2 особи за ст. 263 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 2 мисливські рушниці та 2 травматичні пістолети без дозвільних документів;

1 особу за ст. 310 ККУ, яка на приватному подвір’ї незаконно вирощувала наркотичну сировину рослинного походження (коноплю) у кількості 120 кущів загальною вагою 60 кг. 

12 червня автопатруль в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

12 червня патруль в/ч 3002 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП м. Берегове, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пристрій травматичної дії без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

12 червня патруль в/ч 3012 НГУ в м. Одеса помітив громадянина, що кликав на допомогу. Негайно відреагувавши, гвардійці опитали потерпілого. З його слів невідома громадянка поцупила його мобільний телефон. Перевіривши прилеглу територію, невдовзі, схожу за описом громадянку було знайдено. Під час поверхневої перевірки, у неї дійсно виявили схожий на вказаний телефон. Викрадену річ повернули власнику, а громадянку доставлено до відділку Нацполіції за підозрою у вчинені злочину передбаченого ст. 185 ККУ.

12 червня піший патруль НГУ в м. Одеса, під час патрулювання території гідропарку «Лузанівка», помітив невідомого громадянина, що розпивав алкогольні напої та вів себе неадекватно. Гвардійці провели поверхневу перевірку, в результаті якої, виявили у чоловіка предмет, схожий на кастет. Громадянина було передано працівникам поліції, які в присутності понятих вилучили заборонений предмет. Чоловіку інкримінують підозру у вчиненні злочину передбаченого ст. 263 ККУ.

12 червня автопатруль в/ч 3053 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження вагою 14 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

13 червня автопатруль в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Пресслужба НГУ
 

Схожі матеріали