Сумський прикордонний загін братиме участь у спільній операції Агенції FRONTEX

clock
23.04.2021 14:30

Державна прикордонна служба України продовжує активно розвивати міжнародну співпрацю, зокрема планово і системно удосконалює двостороннє співробітництво з Європейською Агенцією з прикордонної та берегової охорони (FRONTEX).
Агенція FRONTEX – міжнародна організація, признанням якої є захист свободи, безпеки та справедливості, гарантія зони вільного руху без перевірок на внутрішніх кордонах ЄС, боротьба з транскордонною злочинністю та допомога у запобіганні терактам.

Днями в пункті пропуску «Бачівськ» за участі персоналу Сумського прикордонного загону та представників Агенції FRONTEX проведено брифінг у рамках проведення спільної операції «Координаційні пункти. Сухопутна ділянка 2021».

Учасники брифінгу ознайомилися з порядком організації та проведення за участю представників прикордонних відомств країн-членів Європейського Союзу зазначеної вище спільної операції в міжнародних автомобільних  пунктах пропуску, зокрема в пункті пропуску «Бачівськ».

Заступник начальника штабу – начальник відділу прикордонного контролю штабу Сумського прикордонного загону підполковник Руслан Савчук зазначив, що співпраця з Агенцією FRONTEX має важливе значення для приведення систем управління кордонами відповідно до стандартів та практик ЄС. «Держприкордонслужба переймає передовий досвід щодо дослідження потенційних можливостей управління кордонами для досягнення подвійної мети – підвищення безпеки та спрощення контрольних операцій в пунктах пропуску», - зазначив Руслан Савчук.

Із завершенням заходу старший від делегації Агенції FRONTEX Chiarizia Angelo відмітив високий рівень підготовки до проведення брифінгу, подякував за плідну співпрацю та за змістовну презентацію функціонування пункту пропуску «Бачівськ» та діяльності Держприкордонслужби в цілому.

Схожі матеріали