Контраст
Шрифт

Снайпери Нацгвардії отримали сертифікати про проходження базового курсу підготовки за стандартами НАТО

clock
04.12.2021 12:56

Спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) проводився у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру Національної гвардії, що на Київщині.

Майже два місяці виснажливих тренувань зі снайпінгу добігли кінця. З понад двадцяти кандидатів сертифікати та посвідчення про проходження базового курсу підготовки снайперів за стандартами НАТО отримали лише найвитриваліші.

На церемонію вручення прибули привітати спецпризначенців із завершенням навчання тимчасово виконуючий обов’язки начальника служби координації підготовки снайперів департаменту професійної підготовки ГУ НГУ Максим Соколовський, а від канадської сторони керівниця групи індивідуальної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») Селін Бест.

«Сьогодні отримують сертифікати про успішне завершення курсу найвитриваліші. Курс був жорстким і не всі учасники дійшли до його завершення та склали заліки. Сподіваюсь, що ті знання, які ви отримали під час курсу ви будете використовувати у своїй службово-бойовій діяльності. Це не межа для вас, будуть і інші курси вищих рівнів. Це стартова підготовка за стандартами НАТО. Вдосконалюйте та розвивайте свої навички, прагніть нових знань. Тільки так ви станете професіоналами своєї справи», – сказав Максим Соколовський.

За словами старшого групи канадських інструкторів, що надавала дорадчу допомогу у проведенні базового курсу, показник його проходження дуже гарний для снайперської спільноти і рівень знань курсантів високий, а також зазначив, що інструктори Навчально-бойового центру досягли тих професійних критеріїв, які необхідні для проведення цієї підготовки.

У свою чергу керівниця групи індивідуальної підготовки операції «UNIFIER» Селін Бест відмітила, що Національна гвардія України зацікавлена в тому, щоб тільки ті військовослужбовці, хто успішно пройшов курс підготовки за стандартами НАТО, отримували відповідні сертифікати.

«У цьому році представниками нашої тренувальної місії проведено два базових курси підготовки снайперів НГУ і вони були успішні. Вже цієї зими ми плануємо продовжувати співпрацювати тут, у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій, за програмою підготовки інструкторів», – сказала Селін Бест.

За інформацією відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ
 

 

Схожі матеріали
Діяльність