Контраст
Шрифт

Слідчі Нацполіції оголосили підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму»

clock
20.09.2021 13:08

Поліцейські встановили, що у 2014 році колишній військовослужбовець передавав окупантам інформацію щодо переміщення українських літаків над повітряним простором АР Крим. Правоохоронці затримали фігуранта на території Херсонської області, йому оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України - державна зрада та участь в незаконному збройному формуванні.

За словами керівника кримської поліції  Віталія Стрижака,  колишній військовослужбовець упродовж лютого-березня 2014 року,  знаходячись на тимчасово окупованій території  Криму, передавав інформацію військовим Російської Федерації про переміщення українських літаків над повітряним простором півострова.

Крім того, зловмисник  брав участь у  блокуванні  території та злітно-посадкової смуги аеропорту з метою недопущення приземлення українських повітряних суден з материкової частини України. Водночас зловмисник   допомагав приймати російські військові літаки з окупантами на борту.

Він додав, що фігуранта затримано на території Херсонської області. Слідчі дії проводяться за оперативного супроводу працівників СБУ та  за процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

«Наразі слідчі поліції Криму  оголосили зловмиснику підозру  у державній зраді та участі в незаконному збройному формуванні Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15-ти років», - повідомив керівник поліції Криму  Віталій Стрижак.

Управління комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність