Контраст
Шрифт

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди, внаслідок якої відбулося підтоплення домогосподарств на заході України

clock
11.07.2021 13:10

У результаті інтенсивних опадів у західних областях України, відбулося підтоплення подвір'їв, житлових будинків та господарських споруд місцевого населення. Рятувальники залучалися до ліквідації наслідків негоди.

Так, 10 липня на Закарпатті у Рахівському районі у чотирьох населених пунктах (смт Ясіня, селах Лазещина, Богдан, Луги) було підтоплено 185 дворогосподарств, 96 житлових будинків та 5 підвальних приміщень, частину автодороги Н 09 «Мукачево-Львів» (протяжністю 30 м). 

Підрозділами ДСНС та службами життєзабезпечення області проводяться роботи по відкачуванню води з підтоплених підвальних приміщень, розкрижуванню деревини та розчистці територій від сміття та намулу тощо. Організовано роботу штабу з ліквідації наслідків негоди при Рахівській РДА. 

Станом на 12:30, 11 липня, підтоплень на території Рахівського району не виявлено.

Постраждалих та загиблих внаслідок стихії немає. На даний час встановлюється місце перебування однієї особи.

Проводиться подворовий обхід, дані щодо наслідків негоди уточнюються.

А в Івано-Франківській області інтенсивні опади спричинили підняття рівня води у р. Бистриця Надвірнянська, тож впродовж вечора,10 липня, прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Загалом було врятовано 11 осіб.

Так, для прикладу, о 19:16 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Пнів посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 15 метрів від берега знаходяться на острові 7 людей, з них — 6 дітей, й самостійно не можуть дістатися берега. Рятувальники, прибувши до місця виклику, на човні доправилися до місця перебування людей та здійснили заходи з їх порятунку.

У водяній пастці опинилися й ці мешканці краю.

В місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега, знаходився 14-річний підліток. Рівень води в річці близько 1 м. Рятувальники прибули до місця, й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

Водночас до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Яремче, Надвірнянського району, на острівці посеред річки Прут, на відстані 15 метрів від берега, знаходиться 15-річний підліток й потребує допомоги. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета та рятувальної мотузки доправили на берег.

Того ж дня в селі Мирне, Надвірнянського району, 2 дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега, самостійно дістатися до берега не було можливим, оскільки в річці сильна течія. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили 2 постраждалих на берег та передали батькам. З потерпілими працював психолог ГУ ДСНС в телефонному режимі. 

Шановні громадяни! Рятувальники закликають слідкувати за повідомленнями щодо зміни погодних умов та штормовими попередженнями Служби порятунку! Якщо ви потребуєте допомоги унаслідок негоди - телефонуйте за номером 101!

ДСНС України 

AVimJkt9kCmfg5i75oaChoCvikQFU90YRWoraZWV.jpg

I9sWV2mY8niMRvpZXvK0FmIYUq8OvHQs9gXQ5vcY.jpg

VbyuVlc1t7vdTGM71vv3qyqNE3uDeaGctU9wgzIc.jpg

Схожі матеріали
Діяльність