Контраст
Шрифт

Результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
11.10.2021 14:54

У період з 3 жовтня по 9 жовтня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 34-х містах обласного та районного підпорядкування, 15-и населених пунктах сільської місцевості, у тому числі у 8 населених пунктів у межах району операції Об’єднаних сил та на території 6 об’єктів транспортної інфраструктури.

За результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 146 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 618 особи за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 артилерійський снаряд 152 мм (самостійно),, 2 пристрої травматичної дії (самостійно), 6 од. холодної зброї (самостійно), 0,818 кг (0,62 самостійно, 0,198 спільно) наркотичних речових.

Впродовж тижня близько 289 військовослужбовців Нацгвардії брали участь у проведенні спільної з прикордонниками операції «КОРДОН-2021».

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Київської та Запорізької областей.

Гвардійці забезпечили правопорядок на 23 масових заходах:

- під час пленарних засідань сесії Верховної Ради України 9-го скликання;
- під час громадських акцій біля державних органів влади;
- біля судових установ міста Києва;
- під час спортивних заходів;
- під час святкових та культурно-видовищних заходів тощо.

Військові НГУ брали активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, впродовж минулого тижня, гвардійці здійснювали охорону територій 4 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у Києві, Одесі та Херсоні.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Дружківці та Костянтинівці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано працівникам Національної поліції 12 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 111 осіб за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучено: 1 од. холодної зброї (ніж), 0,2 тони металобрухту (спільно).

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують виконувати завдання щодо здійснення заходів державної охорони, забезпечення проведення широкомасштабних масових заходів громадсько-політичного характеру, охорони органів місцевого самоврядування, а також у профілактичних заходів в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою, в тому числі з протидії незаконному видобутку бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.

З початку року гвардійські патрулі затримали 4 тис. 735 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та  68 тис. 045 осіб за адміністративні правопорушення, з них 507 осіб за кримінальні правопорушення (у тому числі 76 особи за підозрою у причетності до НЗФ) на території проведення ООС.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

3 жовтня спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Харків, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 10 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Харків, було затримано громадянина, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 9 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 190 ККУ та ст. 358 ККУ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

3 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3056, під час несення служби з ОГП м. Херсон, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 35 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 жовтня спільним з НПУ автопатрулем в/ч 3055, під час несення служби з ОГП м. Рівне, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 10 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

5 жовтня спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 3005, під час несення служби з ОГП м. Харків, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 30 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

6 жовтня спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено заборонений поліетиленовий пакет із забороненим наркотичним лікарським засобом загальною вагою 100 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

6 жовтня спільним з НПУ автопатрулем в/ч 3059, під час несення служби з ОГП м. Кременчук, було затримано громадянина за ст. 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 10 поліетиленових пакетиків із наркотичною речовиною синтетичного походження загальною вагою 20 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

6 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено стартовий пістолет переобладнаний для стрільби набоями травматичної дії та кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

6 жовтня спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, було затримано громадянина за  ст. 309 ККУ, у якої під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 20 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

6 жовтня спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 4114, під час несення служби з ОГП м. Львів, було виявлено та затримано громадянина який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

7 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

7 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

7 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3056, під час несення служби з ОГП м. Херсон, було затримано громадянина за  ст. 309 ККУ, у якої під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження вагою 15 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

7 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Хмельницький, на території будівельного майданчика виявлено артилерійський снаряд (152 мм) часів Другої світової війни. Після чого було забезпечено охорону території, повідомлено ДСНС та  викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

8 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

8 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

8 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3011, під час несення служби з ОГП м. Кропивницький, було затримано громадянина за  ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки наплічної сумки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 300 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

8 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3057, під час несення служби з ОГП м. Маріуполь, було затримано громадянина за  ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 10 гр.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

9 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, було затримано громадянина. у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено травматичну зброю 9 мм ПМ.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність