Протягом травня прикордонники припинили 66 правопорушень, пов’язаних з наданням неправомірної вигоди

clock
31.05.2021 13:33

Викорінення корупційних проявів є пріоритетними у прикордонному відомства.
Показником ефективності проведених у Держприкордонслужбі превентивних антикорупційних заходів є кількість припинених правопорушень, які пов’язані з наданням неправомірної вигоди.

Так, протягом травня прикордонники припинили 66 таких правопорушень. 36 іноземців та 30 українців намагались запропонувати кошти в національній та іноземній валюті у еквіваленті на загальну суму понад 124 000 гривень.

Переважна більшість подорожуючих мали намір потрапити на територію України уникаючи карантинних заходів, а саме – не встановлюючи додаток «Дія», без страхового полісу, що покриває витрати на лікування COVID-19, за відсутності ПЛР-тесту.

Проте, поряд зі значною кількістю позитивних дій військовослужбовців,   протягом місяця у 3 випадках прикордонникам Сумського, Луцького, Харківського прикордонних загонів відповідними уповноваженими органами було оголошено підозру у вчиненні корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтями 368 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що військовослужбовці Державної прикордонної служби України, які підозрюються у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, пов’язаного з порушенням обмежень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції», або кримінального правопорушення, можуть бути звільнені зі служби.

Схожі матеріали