Контраст
Шрифт

Правоохоронці викрили службовців «Укрзалізниці» на спробі заволодіння 3 млн грн бюджетних коштів

clock
01.09.2021 09:57

Зловмисники підробили офіційну документацію та намагалися провести ремонті роботи за необґрунтовано завищеними цінами. Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено. Підозрюваним може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили злочинну «схему» розтрати бюджетних коштів службовими особами АТ «Українська залізниця» та службового підроблення.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2019 році посадовець виробничого підрозділу Конотопська дистанція колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця» за попередньою змовою з інженером виробничого підрозділу та директором приватного підприємства склали завідомо неправдиві офіційні документи, аби заволодіти трьома мільйонами гривень бюджетних коштів. 

Завдяки вчасним діям на гроші накладено арешт, а відтак попереджено завдання збитків державі.

Двом службовим особам Конотопської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця» та директору приватної комерційної структури повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (Закінчений замах на привласнення чи розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали відкриті іншій стороні.

Управління комунікації Національної поліції України
за матеріалами Головного слідчого управління 

 

Схожі матеріали