Контраст
Шрифт

Поліція наполягатиме на взятті під варту водія Infiniti, запобіжний захід у суді обиратимуть 28 жовтня – Поліція Харкова

clock
27.10.2021 16:05

16-річний водій автомобіля Infiniti після смертельної ДТП на проспекті Гагаріна перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. В момент аварії він був тверезий, водійського посвідчення не мав, оскільки є неповнолітнім.

Про це на брифінгу 27 жовтня повідомив начальник відділу Слідчого управління поліції Олександр Умніков.

За його словами, водія, студент одного з харківських технікумів, доставили до лікарні невідкладної допомоги з діагнозом «черепно-мозкова травма, садна голови», госпіталізації він не потребував.

«Казати, що він там якось агресивно, ми перевіряємо... По моєму приїзду, поводився адекватно. Він був травмований, не дуже сильно. Агресії жахливої я не бачив», — сказав Олександр Умніков.

За словами Олександра Умнікова, 16-річний водій Infiniti не перебував у стані сп’яніння. Є відповідний акт за результатами його огляду та перевірки на пристрої Drager.

«Рухався автомобіль Infiniti на червоний забороняючий сигнал, автомобіль Chevrolet рухався на зелений сигнал світлофору. Після скоєння ДТП водія Infiniti було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він поміщений до ізолятора тимчасового утримання», — сказав Олександр Умніков.

За його словами, автомобіль Infiniti зареєстрований на матір водія, сів за кермо незаконно — без прав. Обидва батьки водія проживають у Харкові.

У вересні 16-річного підлітка зупиняли та штрафували за відсутність водійських прав, розповіла начальниця Управління патрульної поліції Альона Стрижак.

«18.09 екіпажем патрульної поліції був зупинений даний громадянин. І за порушення правил дорожнього руху був притягнений до адміністративної відповідальності. Було складено два протоколи, які направлені до суду. Подальший розгляд цих протоколів буде здійснювати Дзержинський райсуд міста Харкова і далі ви можете простежити за його розглядом на відкритому сайті "Судова влада», — сказала вона.

У кримінальній справі про хуліганство водій отримав умовне покарання.

«Водій, дійсно, притягувався до кримінальної відповідальності. Є вирок Червонозаводського суду Харкова, він засуджений до двох років позбавлення волі з умовним відбуванням покарання на один рік. Його засудили за умисне спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості», — розповів начальник відділу Слідчого управління поліції.

Водію Infiniti готують підозру за скоєння ДТП.

Нагадаємо, автопригода сталася  26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської. 16-річний водій "Infiniti" намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною "Chevrolet". Внаслідок аварії 58-річний водій "Chevrolet" загинув на місці, троє пасажирів "Infiniti" – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина з тяжкими травмами доставлені до лікарні.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність