Контраст
Шрифт

Поліцейська спецоперація у центрі Харкова: затримали п’ятьох учасників банди, які вимагали 700 000 доларів США у бізнесмена

clock
14.04.2021 16:51

Усі затримані – учасники організованого злочинного угрупування та мають суттєві зв’язки з криміналітетом.

700 000 доларів США зловмисники вимагали у місцевого бізнесмена, який очолює велику аграрну компанію. Під приводом переговорів про продаж фермерського господарства, фігуранти зустрічалися з потерпілим наприкінці березня цього року. Тоді ж вперше висунули свої вимоги з погрозами бізнесмену та членам його родини. За кілька днів для підтвердження своїх злочинних намірів зловмисники пошкодили автомобіль потерпілого та залишили на його капоті траурні вінки.

Крім того, під час зустрічі зловмисники побили чоловіка.  Потерпілий був змушений звернутися до правоохоронних органів. Два тижні тому працівники поліції задокументували першу зустріч фермера з вимагачами, під час якої чоловік передав злодіям перший транш у розмірі 100 тисяч доларів США.  

Сьогодні, 14 квітня, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції провели спецоперацію та затримали п’ятьох учасників злочинного угрупування у центрі Харкова. Фігуранти отримували 600 000 доларів США.

Слідчі обласного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Невідкладні слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

 

 
Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність