У Дніпропетровську спільно з патрулями поліції працюватимуть три бронегрупи - Олександр Фацевич (ФОТО, ДОДАНО ВІДЕО)

clock
17.01.2016 13:14

Про це заступник глави Національної поліції повідомив сьогодні, 17 січня, після нагородження бійців підрозділу поліції особливого призначення "Дніпро-1" за їх участь в обороні Маріуполя.

Олександр Фацевич зазначив, що колишні добровольчі підрозділи в системі МВС, а нині – підрозділи поліції особливого призначення повинні стати "кістяком" при формуванні нового поліцейського спецпідрозділу.

 

Проте ті працівники, які не потраплять до спецпідрозділу, на вулиці все ж не залишаться. Зараз підрозділи поліції особливого призначення забезпечують правопорядок у зоні проведення АТО.

Заступник глави Національної поліції зазначив, що у Дніпропетровську спільно з нарядами патрульної поліції цілодобово працюватимуть три бронегрупи. До кожної з них увійдуть по три бійця спецпідрозділу "Дніпро-1". Бронегрупи залучатимуть у разі необхідності проведення поліцейської спецоперації, зокрема – затримання озброєних злочинців.

"Ця ідея – дуже правильна, і ми будемо розвивати її в інших містах", – підкреслив Олександр Фацевич, зазначивши, що подібний досвід впроваджуватимуть і в інших містах, де функціонують батальйони поліції особливого призначення.

Він також вручив 15 бійцям полку поліції особливого призначення "Дніпро-1" нагороди – медалі "Захиснику Маріуполя".

Тим часом народний депутат України і почесний командир полку "Дніпро-1" Юрій Береза зазначив, що зараз у складі цього підрозділу несуть службу 524 бійця, 240 з них – у зоні АТО. "Дніпро-1" став першим добровольчим батальйоном, створений в системі МВС з початком антитерористичної операції на сході України.

1N8A3506

"Основне завдання полку спільно з поліцією – підняти і поставити на високий рівень авторитет поліції Дніпропетровська", – підкреслив Юрій Береза.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали