Патрульні терміново доставили донорські органи для порятунку трьох життів

clock
13.01.2022 16:19

Вчора життя 44-річного чоловіка передчасно обірвалося внаслідок інсульту. Його рідні дали згоду на вилучення певних органів донора для подальшої їх трансплантації.

Того ж дня до керівництва Департаменту патрульної поліції звернулися представники з Міністерства охорони здоров'я України з проханням допомогти оперативно доставити донорські органи у визначені локації. На цей заклик одразу відреагували і організували необхідну роботу екіпажів.

Відтак у Вінниці команда лікарів передала екіпажам патрульних життєво важливі вантажі — серце, печінку і дві нирки. Інспектори трьома екіпажами оперативно доставили їх до кількох місць призначення: Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. Пирогова, до аеропорту "Гавришівка" та до кордону з Хмельницькою областю.

Потому печінку гелікоптером авіації МВС, а нирку каретою швидкої допомоги доправили до Львова, другу нирку доставили в Київ, а серце — у Вінницьку обласну клінічну лікарню імені М. Пирогова.

Працівники Патрульної поліції України, лікарі, авіаційники — усі, хто були залучені до цього процесу, проробили величезну роботу, щоб усе відбулося і люди отримали другий шанс на життя!

Дякуємо лікарям, які творять дива!

Бажаємо якнайшвидшого одужання усім хворим! 

Щирі співчуття та вдячність родині донора за таке важливе рішення, яке подарувало шанс на життя одразу трьом людям!

А наші правоохоронці, своєю чергою, завжди готові прийти на допомогу.

Патрульна поліція України 

Схожі матеріали