Контраст
Шрифт

Офіс реформ: У МВС створено постійний консультативний орган

clock
08.12.2021 17:21

Офіс реформ працюватиме, щоб забезпечити організацію та ефективне впровадження реформ у сферах, що належать до компетенції Міністерства внутрішніх справ. Відповідний наказ підписав міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Метою новоствореного Офісу буде розробка та впровадження реформ у сферах охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки та надання поліцейських послуг. Також значу увагу буде приділятися охороні державного кордону та суверенних прав України», - зазначив Денис Монастирський.

За його словами, Офіс реформ працюватиме над реалізацією стратегій реформування у сферах, що належать до компетенції МВС. Він братиме безпосередню участь у впровадженні реформ державного управління у міністерстві.

Основні завдання Офісу:

- розробка та внесення пропозицій щодо реформ у відповідних сферах;

- залучення експертів ююта надання методологічної підтримки для впровадження реформ у сферах, що належать до компетенції МВС;

- координація та взаємодія з проєктами міжнародної технічної допомоги;

- організація та проведення обговорень процесу впровадження реформ з громадськістю, органами державної влади, суб’єктами господарювання, донорами та іншими заінтересованими сторонами;

- розробка і підтримка системи моніторингу результатів імплементації реформ.

Офіс реформ буде взаємодіяти зі структурними підрозділами МВС, а також із закладами, установами та підприємствами, що належать до сфери управління МВС та з іншими державними органами, установами та організаціями щодо реалізації завдань та мети Офісу реформ.

Склад Офісу реформ затверджується міністром внутрішніх справ.

Відповідно до його наказу керівником Офісу призначений Вагабов Тамерлан Фархад Огли, радник міністра, голова Офісу. Заступником голови призначена Котляревська Світлана Сергіївна, радник міністра.

Офіс здійснюватиме свою діяльність на засадах відкритості та прозорості.

Схожі матеріали
Діяльність