Контраст
Шрифт

Нейтралізація «ворожих диверсійних груп» поблизу північного кордону з РФ – масштабні навчання у Чернігівській та Сумській областях

clock
18.09.2021 15:16

Підрозділи МВС долучилися до масштабних навчань Служби безпеки України з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з РФ.

За задумом СБ України, на території Чернігівської області перебуває умовна диверсійно-розвідувальна група противника, яка планує здійснити терористичні акти у прикордонних районах області на об’єктах, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

«Диверсанти» здійснюють закладки зброї і боєприпасів, проводять рекогносцирування, вивчають режим охорони і оборони, здійснюють умовне мінування територій та оточення міжнародного пункту пропуску «Сеньківка». Дії ворога мають завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

Групи бойового порядку шукають «ДРГ».

Помітивши переслідування, «ДРГ» намагається з боєм прорватися через блок пост у напрямку державного кордону України.

Спецпризначенці силових структур затримують «ДРГ».

Так коротко можна описати тактико-спеціальні навчання, які охопили Чернігівську та Сумську області.

Загалом у маневрах взяли участь понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

Зрештою, спецпризначенці відпрацювали успішну операцію із нейтралізації ворожої «ДРГ» неподалік прикордонного пункту пропуску.

Окрім прикордонників у заходах брали участь підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

По завершенні навчань організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань та визначили напрямки подальшого вдосконалення протидії загрозам державній безпеці України.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність