МВС - розробник і постачальник якісних мобільних додатків - Ігор Бондаренко

clock
04.12.2021 12:04

Заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко під час інтерв’ю розповів про роботу МВС у сфері цифровізації, про безпеку кордонів та якого розвитку очікувати від автоматичної Системи фіксації порушень ПДР. І не тільки..

Цікавий формат, змістовні відповіді. Виписали для вас окремі тези, але обов’язково подивіться! 


Про оновлені довідки про несудимість:

«Стара, паперова довідка про несудимість доживає останні тижні. Тепер вона буде переформатована на витяг, який можна буде отримати елементарно, зручно!».

Про кордони України:

«Відповідно до розподілу обов’язків, я відповідаю ще за координацію Державної прикордонної служби. На жаль, мушу констатувати, що питання облаштування кордону – критичне. Це стосується не лише ділянки з Білоруссю. З часів розвалу Союзу цим ніхто не займався. Це питання стало актуальним з 2014 року. До цього часу кордон з Росією навіть не демаркований. З Республікою Білорусь ситуація простіша, процес демаркації майже завершений. Проблема ще полягає в тому, що демаркація – це спільний процес між країнами». 


Про автоматичну фото і відеофіксацію порушень ПДР:

«В стандартах ДСТУ закладено можливість фіксації за семи параметрами. Система вже зараз може це опрацьовувати. Це питання сертифікації. Вже у цьому році ми широко додаємо функціонал руху смугою громадського транспорту. Наступного року Система автофіксації буде фіксувати і проїзд на червоне світло, і перетин двох суцільних смуг». 


Про додатки МВС:

«Ми маємо свій додаток про порушення ПДР. Його відмінність у тому, що авторське право і постачальник  - це МВС. (У додатку більше восьми тисяч позитивних оцінок – Ред). Коли ми реалізовували проект автоматичної фото і відеофіксації порушень ПДР, ми враховували проблеми, з якими стикалися наші західні сусіди. Наприклад, Польща. Коли вони одномоментно запровадили велику кількість камер, але не до кінця автоматизували цей процес. Тому, свої процеси ми автоматизували».

Схожі матеріали