МВС планує розвивати спортивну інфраструктуру, щоб олімпійських нагород було ще більше – Денис Монастирський

clock
17.08.2021 18:58

Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 17 серпня, під час нагородження спортсменів-олімпійців, які представляють підрозділи системи МВС України. 

«Є дуже мало цифр і значень, збільшенню яких радіють в нашій системі. От зростання кількості Олімпійських медалей - саме ця цифра. Вашими перемогами весь цей час жили багато українських сімей, ваші здобутки присвоювали собі всі. Кожна сім’я, кожне місто, кожен навчальний заклад, в якому ви навчались, пишався вашими медалями. Хочеться вірити, що увага буде і до вашої підготовки, а також до людей, які готують вас до перемоги. 9 олімпійських нагород завоювали працівники системи МВС. Звернусь до Президента України з пропозицією і проханням, щоб в Україні не закрилась жодна спортивна школа. А лише розвивались можливості для наших спортсменів», - сказав він. 

Денис Монастирський заявив, що у системі МВС буде значно посилено внутрішньовідомчі спортивні змагання різного рівня. А також особливу увагу відомство приділить реконструкції вже наявних і побудові нових об’єктів спортивної інфраструктури. 

Командувач НГУ Микола Балан привітав спортсменів-нацгвардійців і тренерів з гарними результатами на Іграх у Токіо 2020 і побажав подальших перемог.

«Ви гідно представляєте нашу країну та Національну гвардію України», - сказав Микола Балан. 

Своєю чергою, очільник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко наголосив, що не багато людей знають ціну цим нагородам. 

«Це колосальні зусилля, піт, кров та щоденні тренування. Вітаю вас з результатами та дякую, що прославляєте нашу державу», - зазначив він. 

Перший заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Корж розповів, що спортсмени Товариства отримали 10 нагород, а на церемонії відкриття і закриття Олімпійських ігор прапор України несла динамівка. 

«Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» - це великий колектив, який надихає на здоровий спосіб життя та прославляє нашу державу», - сказав Віктор Корж. 

Спортсмени отримали відомчі відзнаки та нагрудні знаки МВС «За безпеку народу», пам’ятні та цінні подарунки. Також годинниками від МВС міністр нагородив заслужених тренерів – Олесю Зайцеву, Миколу Мацапуру, Валерію Меженіну, Олексія Мельника, Світлану Саїдову, Олександра Хижняка. 

Нагадаємо, цьогоріч під час Олімпійських ігор у Токіо 2020 українські спортсмени зібрали в скарбничку медалей 19 нагород. Представники системи МВС, учасники ФСТ «Динамо», вибороли відразу 9 медалей у різних видах спорту. 

Срібними призерами Ігор стали:

– Старший сержант Національної гвардії України, Заслужений майстер спорту України з плавання Михайло Романчук, Рівненська обласна організація ФСТ "Динамо", на дистанції 1500 м вільним стилем;

– Інструктор спортивної команди Державної прикордонної служби України, Заслужений майстер спорту України з боксу Олександр Хижняк, Полтавська обласна організація ФСТ "Динамо", у ваговій категорії 75 кг;

– Молодший сержант Національної гвардії України, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Людмила Лузан, Полтавська обласна організація ФСТ "Динамо", у складі каное-двійці на дистанції 500 м.

Бронзовими призерами Ігор стали:

– Старший сержант Національної гвардії України, Заслужений майстер спорту України з плавання Михайло Романчук, Рівненська обласна організація ФСТ "Динамо", на дистанції 800 м вільним стилем;

– Спортсменки спортивного клубу Національної гвардії України, Заслужені майстри спорту України з плавання синхронного Марта Федіна та Анастасія Савчук, Харківська обласна організація ФСТ "Динамо", у програмі дуетів;

– Спортсмен-інструктор Національної гвардії, Заслужений майстер спорту України з боротьби вільної Алла Черкасова, Львівська обласна організація ФСТ "Динамо", у ваговій категорії 68 кг;

– Аспірантка Харківського національного університету внутрішніх справ, Заслужений майстер спорту України з плавання синхронного Катерина Резнік, Харківська обласна організація ФСТ "Динамо" у групі;

– Службовці Національної гвардії України, Заслужені майстри спорту України з плавання синхронного Анастасія Савчук, Марта Федіна, Єлизавета Яхно та спортсменки-динамівки - Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Ксенія Сидоренко, Аліна Шинкаренко, Харківська обласна організація  ФСТ "Динамо" у групі.

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрій Новицький 

 

Схожі матеріали