Контраст
Шрифт

КПВВ у районі проведення ООС: повноцінний пропуск здійснюється лише у "Станиці Луганській"

clock
11.09.2021 12:34

Контрольні пункти в'їзду-виїзду функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Пасажиропотік у ньому зменшився на 7%. Загалом через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 7 459 осіб, а на контрольовану територію – 7 632 осіб.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 618 осіб та 104 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини. Водночас 427 осіб та 69 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Прикордонники виявили 6 громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Через КПВВ «Новотроїцьке» проїхали 83 вантажівки з гуманітарною допомогою від Посольства Швейцарії в Україні. Мешканцям тимчасово окупованої території України доставлено 1730,8 тонни засобів для очищення води.

Нагадуємо, що громадяни України, які підлягають самоізоляції, під час слідування на контрольовану територію зобов’язані встановити та активувати додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, які не підпадають під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність