Контраст
Шрифт

Денис Монастирський представив нового начальника поліції Києва Івана Вигівського

clock
11.08.2021 13:03

Сьогодні, 11 серпня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський представив полковника поліції Івана Вигівського - нового начальника Головного Управління Національної поліції у місті Києві. До цього він очолював поліцію Полтавської області. 

Міністр внутрішніх справ заявив, що від нового очільника поліції Києва очікує посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, тим більше напередодні 30-ї річниці незалежності України. 

«Це перший виклик, який чекає на вас і на нас всіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята», - сказав Денис Монастирський. 

Крім того, міністр внутрішніх справ наголосив, що питання боротьби із злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва.

 «Це питання розбоїв, крадіжок транспортних засобів. Нам у парламенті, спільно з керівництвом НПУ, вдалося прийняти ряд законодавчих актів щодо протидії викраденню транспортних засобів. Тепер хотілося б, щоб ці закони були чітко реалізовані на практиці. Щоб кожне звернення киян не лишалося без реакції столичної поліції», - підкреслив очільник правоохоронного відомства.

Денис Монастирський також сказав, щоб особливу увагу столична поліція приділяла і дрібним, побутовим злочинам. 

«Для пересічного киянина викрадення у дитини велосипеда буде більш важливим і вагомим, ніж питання, яке помічається на рівні Головного управління. На це я спрямовую вас як керівника поліції і всю команду, яка буде працювати. Акцентую вашу увагу, що питання протидії корупції буде пріоритетом моєї роботи. Жодного потурання до людей, які будуть займатися корупційними схемами, не буде ні від мене, ні від очільника НПУ, ні від очільника поліції Києва», - заявив він. 

Очільник МВС подякував Андрієві Крищенку за понад 5 років роботи та висловив сподівання, що її кращі традиції і принципи перейдуть до нового керівництва. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко сказав, що Київ - місто держави, яке вимагає від нового очільника особливої уваги в організації роботи, підборі керівної ланки і у розв'язанні проблемних питань. 

«Хочу націлити весь столичний гарнізон на серйозну кропітку роботу, як ми працювали до цього раніше. Начальник ГУНП має бути як завжди на місці проведення масових заходів для того, щоб особисто оцінювати всі ризики та небезпеки, які на нас можуть очікувати», - заявив очільник НПУ. 

Водночас Ігор Клименко підкреслив, питання незаконного будівництва, рейдерства, майнові злочини та крадіжки – завжди будуть на контролі в керівництва Нацполіції. Тому, новий начальник ГУНП Києва повинен звернути увагу на подолання цих проблем.

 «Хотів би звернути увагу на залізничний вокзал, центральні вулиці Києва, метрополітен: тисячі туристів, які знаходяться там, мають бути у безпеці. Зосередьте зусилля на цьому в першу чергу на ці свята, які ми будемо відзначати з 16 по 25 серпня», - сказав він. 

Своєю чергою Іван Вигівський висловив подяку за можливість керувати таким великим підрозділом. 

«Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані», - зазначив новопризначений керівник поліції Києва. 

Андрій Крищенко подякував керівництву МВС, НПУ та колегам за роботу протягом п’яти років. 

«Хочу подякувати колективу за всі ці роки, ми жили і починали працювати на такому зломі, і ми впоралися із ситуацією. Колектив справиться зі всіма викликами, тому бажаю успіхів особовому складу, бажаю успіхів керівнику поліції Києва. Всього найкращого», - сказав він. 

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко офіційно повідомив про свою відставку сьогодні вранці, 11 серпня. Він перебував на посаді з 15 грудня 2015 року. 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність