Контраст
Шрифт

Гвардійці в районі ООС одні з перших в Україні пройшли ревакцинацію

clock
15.05.2021 12:42

14 травня понад 100 військовослужбовців підрозділів Національної гвардії, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил, отримали вакцини. Частина з них – вакцинувалася вперше. Більшість – прийшла отримати другу дозу вакцини Sinovac Biotech і таким чином – пройти повноцінну імунізацію. 

Вакцинацію провела мобільна бригада з імунізації державної поліклініки Міністерства внутрішніх справ України по Луганській області (що дислокується у Сєвєродонецьку) на базі медичного пункту військової частини 3035.
 
Повторне вакцинування пройшли на днях і нацгвардійці в Маріуполі.

Перед вакцинацією кожен військовослужбовець заповнив анкету щодо стану свого здоров’я, підписав письмову згоду, пройшов огляд у лікаря.

«Вакцинація проходить по плану. Усі умови для проведення вакцинації дотримано. Кожного, хто вакцинується повторно, я запитую, яким був перебіг після першої дози вакцини. На моєму досвіді – всі побічні реакції вакцин були в межах норми. Серед найпоширеніших – підвищення температури, слабкість, озноб. Але за словами пацієнтів, це проходило через пару днів», – розповіла медсестра поліклініки МВС України Олена Нефьодова.

Військовослужбовці Національної гвардії України, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на сході України, входять до групи осіб, яких вакцинують першими на рівні з медиками. Причина проста й зрозуміла – захисники мають високий ризик одночасно захворіти великою групою, а це – спровокує загрозу для всієї держави, яка перебуває у стані війни.

«Вакцинація потрібна не лише для власної безпеки. Завдяки щепленню формується колективний імунітет. Мені ввели першу дозу вакцини. Самопочуття прекрасне. Хочеться вже пошвидше пройти повний курс і почуватися більш захищеним», – поділився після вакцинування заступник командира батальйону спеціального призначення «Донбас» по роботі з особовим складом Микола.

Нагадаємо, для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, необхідно отримати не одну дозу вакцини, а дві, а то і три – однієї вакцини – залежно від типу вакцини та способу, яким буде вакцинуватися пацієнт.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 13.05.2021 року 8 358 осіб отримали 2 дози вакцини.

Пресслужба угруповання НГУ ОС

фото Ганни Ільченко
 
 

Схожі матеріали
Діяльність