Голова Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва Арсен Аваков провів телефонну розмову з міністром економіки Франції

clock
02.04.2021 15:50

Відбулася телефонна розмова Співголів Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва – міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра економіки, фінансів та економічного відновлення Франції Брюно Ле Мера.

Сторони обговорили питання міжурядової взаємодії в рамках співпраці між Україною та Францією, наявні результати діяльності Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва та наступні кроки, спрямовані на розвиток стратегічних напрямків співробітництва.

Основну увагу зосередили на питанні модернізації парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця» за підтримки Уряду Французької республіки та залучення в рамках проєкту французької компанії Alstom.

Нагадаємо, за дорученням Президента України Володимира Зеленського, раніше відбувалися переговори в рамках Змішаної україно-французької комісії щодо реалізації проєкту постачання електричних локомотивів Alstom із частковою локалізацією їх виробництва і технічного обслуговування в Україні.

Проєкт започатковано у вересні 2018 року, коли Alstom і «Укрзалізниця» підписали меморандум про взаєморозуміння, який офіційно закріплює співпрацю з надання та обслуговування електричних локомотивів. Фінансова модель проєкту передбачає залучення кредитних коштів Держказначейства Франції та інших джерел.

Схожі матеріали