Контраст
Шрифт

Експертиза підтвердила, що журавлів на Херсонщині вбила отрута для гризунів

clock
15.04.2021 13:46

Поліція Херсонщини продовжує розслідування причин загибелі птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова». 

З початку року в поліцію Херсонщини надійшло 25 повідомлень про загибель червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова» та полях сільгосппризначення. За всіма фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості, які розслідуються в одному кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст. 239 КК України «Забруднення або псування земель».

Екземпляри загиблих птахів були направлені на дослідження у Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз. Після проведення ветеринарної та екологічної експертиз працівники інституту встановили, що загибель птахів сталась внаслідок отруєння діючою речовиною бродіфакум, яка входить у склад агрохімічних препаратів, що використовуються для боротьби з гризунами.

На сьогоднішній день в Каховському районі перевірено 52 фермерські господарства, у деяких з них виявили хімічні препарати на основі бродіфакуму. Наразі на території цих господарств проводяться слідчі дії за оперативним супроводом відділу захисту інтересів суспільства й держави обласного главку поліції. Перевіряється документація оренди земельних ділянок та дозвільна документація на застосування пестицидів та агрохімікатів, які використовувались для боротьби з гризунами. Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали
Діяльність