Контраст
Шрифт

Арсен Аваков провів зустріч із Головнокомандувачем Армії Пакистану Камаром Джаведом Баджвою

clock
19.05.2021 16:45

Україна та Пакистан можуть вже найближчим часом врегулювати міграційні питання та відкрити туристичні та бізнесові можливості для двох країн. Про це сьогодні, 19 травня, під час зустрічі з Головнокомандувачем Армії Пакистану генералом Камаром Джаведом Баджвою, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. 

«При двосторонньому бажанні Україна та Пакистан можуть дуже швидко встановити контакти між міністерствами внутрішніх справ наших країн, владнати міграційні питання та відкрити шляхи для туристів та бізнесменів», - сказав Арсен Аваков.

Водночас сторони обговорили питання двостороннього співробітництва у сфері підготовки офіцерів НГУ, взаємного визнання посвідчень водія, обміну інформацією у боротьбі з транснаціональною злочинністю і тероризмом. 

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що МВС запустило новий авіаційний проєкт, який передбачає роботу на кордоні, участь у гасінні пожеж, швидку логістику, а також співпрацю з медиками у рамках «Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС». Для цього Україна підписала контракт із компанією Airbus на постачання 55 новітніх гелікоптерів.

«Ми запрошуємо представників ваших військових формувань відвідати Україну, саме коли будуть проходити навчання підрозділів системи МВС за участі авіації. Крім того, ваші військові зможуть подивитися, як проходить підготовка пілотів системи МВС», - сказав Арсен Аваков.

Головнокомандувач Армії Пакистану генерал Камар Джавед Баджва подякував Арсену Авакову за зустріч і наголосив, що між Україною та Пакистаном існує велика кількість можливостей для двостороннього співробітництва.

«Важливим напрямом двостороннього співробітництва між нашими країнами лишається військове співробітництво. Саме обмін досвідом у сфері підготовки ваших офіцерів НГУ та ЗСУ. Крім того, наша країна може поділитися набутим досвідом боротьби з тероризмом», - сказав Камар Джавед Баджва.

Головнокомандувач Армії Пакистану наголосив, що Ісламабад прагне поглиблення двосторонньої співпраці між країнами.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність