У столиці стартувала програма 'Сім принципів поліцейського' (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.03.2016 09:37

Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція і Міністерство освіти підписали Меморандум про співпрацю у сфері правової освіти дітей. Мета програми – ознайомити батьків та їх дітей, а також інших громадян, з основними правилами поведінки, зокрема – у сфері дорожнього руху.

29 лютого у столиці, а також в інших містах України, таких як Львів, Дніпропетровськ, Харків, стартувала програма під назвою «Сім принципів поліцейського». Її мета - ознайомити батьків та їх дітей, а також інших громадян, з основними правилами поведінки, зокрема – у сфері дорожнього руху.

У приміщенні школи № 78 міста Києва було проведено зустріч працівників патрульної поліції з дітьми-школярами. У цій зустрічі взяли участь перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, заступник глави Національної поліції Олександр Фацевич та перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. Вони підписали Меморандум про співпрацю у сфері правової освіти дітей.

На зустрічі, яка відбувалася у формі гри, пройшов «дитячий» інструктаж з правил поведінки на дорозі: як правильно паркуватися, зупинятися, з якої сторони обходити авто та ін.

Дітям було надано можливість перевірити свої знання та отримати нові навички на конкретних практичних прикладах у певних життєвих ситуаціях.

Наприкінці кожному маленькому учаснику так званого «дитячого» семінару з правил безпеки було вручено невеличкий та дуже корисний подарунок - «путівник з правил власної безпеки». Також, у школярів була можливість висловити свою думку з приводу проведеної зустрічі.

За словами маленьких представників суспільства, дотримуватися правил дорожнього руху є життєво необхідним та наразі працівники патрульної поліції працюють більш ефективно, поважають громадян та вміють будувати діалог.

За словами першого заступника глави МВС Еки Згуладзе, дана програма представлена сьогодні за підтримки Міністерства освіти і науки України. Вона підкреслила, що діти – це найдорожче, що є в країні. Поведінка на дорозі, дотримання належним чином правил дорожнього руху, а також побудова ефективного діалогу між водієм та пасажиром – мета програми та найважливіший на сьогодні пріоритет. Кожна дитина повинна знати, що їй робити в тій чи іншій ситуації, зокрема, коли вона загубилася, зустрілася з незнайомцем тощо.

«Ми виховуємо дітей – наше майбутнє, щоб завтра не «фокусуватися» на штрафуванні, а говорити однією мовою про речі, які важливі для всіх», – наголосила Ека Згуладзе.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали