Зорян Шкіряк: «Координація Нацполіції та ЗСУ в Авдіївці - приклад взаємодії в умовах війни» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.06.2016 12:53

На цьому радник міністра внутрішніх справ наголосив під час прес-конференції в донецькому главку поліції, що була проведена в межах його робочої поїздки у зону АТО.

«Я щиро вдячний нашим побратимам, бійцям легендарної 58-ї окремої мотопіхотної автоматизованої бригади ЗСУ за те, що вони настільки тісно і чітко організували співпрацю з підрозділами Національної поліції», – сказав Зорян Шкіряк.

Він додав, що Головне управління Національної поліції в Донецькій області фактично перебуває на лінії фронту.

«Однак, не дивлячись на це, роботу тут налагоджено на найвищому професійному рівні і все робиться для того, аби люди мали розуміння того, наскільки сьогодні вони захищені Національною поліцією», – зауважив радник міністра.

Окрему увагу Зорян Шкіряк приділив роботі КПВВ (Контрольні пункти в’їзду-виїзду) в умовах загострення конфлікту та заходам із протидії постійним артобстрілам і снайперському вогню терористів.

«На українських КПВВ є все необхідне для перебування та пересування мирних громадян, як з окупованої території, так і з підконтрольних нам територій на іншу частину Донецької області», – сказав радник.

Зорян Шкіряк наголосив, що можна говорити про абсолютно відповідальний підхід з боку керівництва прикордонної служби до організації несення служби на КПВВ.

Щодо загальної обстановки в зоні АТО, він зазначив, що ситуація погіршується щодня.

«Кожного дня українська сторона втрачає своїх героїв, обстріли не припиняються. І у відкриту російські терористичні війська здійснюють атаки на позиції сил АТО, а також на мирні житлові квартали прилеглих міст із забороненої зброї», – підкреслив Зорян Шкіряк.

За його словами, українським військовим протистоять регулярні частини російської армії, яких на території Донецької та Луганської областей знаходиться від 10 до 12 тисяч в ротаційному режимі.

«Збільшилась кількість професійних російських снайперів та значно зросли спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп підготовлених російських військовослужбовців», – відзначив він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали