Контраст
Шрифт

«Значна частина слідчих не відповідає кваліфікаційним вимогам», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.06.2016 14:52

Про це сьогодні, 7 червня, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час прес-конференції.

«Зараз у нас приблизно 10 тисяч слідчих. На жаль, атестація показала, що значна частина з них не відповідає кваліфікаційним вимогам», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що у новій поліції заплановано залишити таку ж кількість слідчих. Проте це будуть працівники, які вже пройшли переатестацію, а також «нова кров».

Арсен Аваков зауважує, що наразі реформа слідства – це серйозна й фундаментальна частина реформи МВС, якої раніше прагнули уникнути. «Це найбільш корумпована складова минулої міліції та нинішньої поліції. І ми повинні про це чітко заявляти», – відзначив очільник відомства.

За його словами, зараз важко сказати скільки конкретно нових слідчих буде у тій чи іншій області. Проте глава МВС запевнив, що там, де повністю завершиться процес переатестації, починатиметься набір дільничних поліцейських та слідчих, адже реформа має бути безперебійною.

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе відзначила, що після створення патрульної поліції та реформи, що розпочалася минулого року, суспільство побачило позитивний результат.

«Його дали ті люди, які прийшли працювати до нової патрульної поліції. Ми запрошуємо молодь обіймати важливі та серйозні посади слідчих. Саме це дасть нам змогу прибрати корупційну складову», – підкреслила глава НПУ.

Нагадаємо, що сьогодні у Київській області розпочинається відкритий конкурсний набір на вакансії 250 дільничних офіцерів та 50 слідчих.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність