Збільшення кількості незаконних мігрантів з третіх країн на кордонах України не зафіксоване (ФОТО)

clock
18.07.2016 16:11

Про це голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк та перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Севратюк заявили сьогодні, 18 липня, під час зустрічі із делегацією депутатів Європейського парламенту.

 

Сторони обговорили здійснення реформ в Україні у контексті Угоди про лібералізацію візового режиму з ЄС.

Європейські делегати мали на меті вивчити стан готовності до запровадження візового режиму, зокрема ситуацію на українських кордонах з потоками нелегальних мігрантів з боку Кавказу й Азії. Ганс Ван Баален, Президент партії «Альянс демократів і лібералів за Європу» (АЛДЄ) наголосив, що контроль цих потоків є одним із критеріїв впровадження візового режиму з Євросоюзом на початку осені цього року.

Максим Соколюк запевнив делегатів, що потоки мігрантів на українських кордонах контрольовані.

Василь Севратюк відзначив, що загроза збільшення міграційних потоків не зафіксована. І, як підтвердження, навів статистику від Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу). За даними агенції, минулого року незаконна міграція на кордонах України складала 0,2 %. У першому півріччі 2016 року цей показник не збільшився.

Представники української сторони також констатували: потенційна загроза використання України як транзитної території біженцями із Сирії існує. Це пов’язано із закриттям Балтійського каналу та збільшенням кількості біженців із Сирії в Російській Федерації.

Однак, працівники міграційної та прикордонної служб уважно слідкують за цими процесами, паралельно йде активна підготовка до впровадження біометричного контролю.

Депутати Європарламенту схвалили роботу, що провадиться у службах Міністерства внутрішніх справ України, і обіцяли подальше сприяння у питанні впровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали