Завдяки Департаменту захисту економіки понад 57 мільйонів гривень залишились на рахунках держпідприємства

clock
14.03.2017 12:17

За результатами тендеру переможцем стала компанія з сумнівною репутацією. Незважаючи на явні ознаки фіктивності,  керівництво регіональної філії державного підприємства у сфері газотранспортування  уклало багатомільйонні договори. Наразі тендерні торги відмінені, контракт – анульовано.

Провівши моніторинг та аналіз тендерної документації, співробітники  Департаменту захисту економіки Національної поліції України за сприяння національної компанії виявили ряд порушень. Їх ігнорування з боку посадовців регіональної філії держпідприємства могло призвести до мільйонних збитків.

Так, керівництво філії уклало з компанією-переможцем контракт на технічне переоснащення систем контролю загазованості компресорної станції. Вартість контракту склала понад 57,4 мільйона гривень. Проте оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції, ретельно перевіривши тендерну документацію, виявили товариства-«близнюки», серед яких – переможець та один із учасників конкурсних торгів.

Окрім того, що ці товариства мали однакову реєстрацію та гарантії від одного й того ж банку, вся тендерна документація готувалась на одному комп'ютері, мінялись лише назви товариств. До речі, відкритих рахунків у банківській установі, що виступала у них гарантом, підприємства не мали.                  

Також компанія-переможець, у штаті якої числилась одна людина, збиралась переоснастити систему контролю всієї станції. За час своєї діяльності товариство не лише не укладало жодної угоди у нафтогазовій галузі, а навіть не мало дозвільних документів на проведення вищевказаних робіт.

Підприємство, яке з травня 2015 року по січень 2017 року задекларувало лише відсутність фінансово-господарської діяльності, мало отримати на свої рахунки 57,4 мільйона гривень.

Співробітники ДЗЕ Нацполіції за сприяння національної компанії у нафтогазовій галузі довели, що учасники торгів заздалегідь домовились про їх результати та мали намір заволодіти коштами державного підприємства.

Інформацію про порушення було направлено до компетентних контролюючих органів. Як результат – тендерні торги відмінені, а контракт між регіональною філією компанії, що займається транспортуванням газу, та комерційною структурою – анульовано.

Таким чином співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції завадили розкраданню 57,4 мільйона гривень бюджетних коштів.

 

Департамент захисту економіки Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59

Схожі матеріали