Сапери ДСНС продовжують розміновувати сільськогосподарські угіддя за допомогою механізованих машин розмінування

clock
01.08.2024 17:40

У Чугуївському районі, на Харківщин, сапери ДСНС продовжують розміновувати сільськогосподарські угіддя за допомогою механізованих машин розмінування. 

Йдеться про італійську техніку для розмінування від компанії FAE Group - PT-300 D:MINE. Дизельний двигуном Caterpillar, встановлений на ній, робить її дуже потужною, що дозволяє працювати в найскладніших умовах, зокрема на нерівній місцевості, крутих схилах, болотистій місцевості й ділянках з густою рослинністю. Вона ефективна проти протипіхотних і протитанкових мін. 

Піротехніки ДСНС кажуть, що ця машина впевнено справляється із поставленими завданнями, а саме — очищує поля, усіяні мінами, касетними та іншими боєприпасами, що не розірвались.

Проте після проходу будь-якої машини, для ретельнішої перевірки цю ж територію проходять ще й сапери із металодетекторами.

 

Важливо пам'ятати, що перебування на території, де працюють сапери, суворо заборонено. Заходити за межі маркування типу табличок та стрічок також заборонено.

При виявленні ВНП категорично забороняється:

  • торкатися предмету і пересувати його;

  • користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

  •  заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  •  торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

При виявленні вибухових пристроїв телефонуйте 101 або 102.

ДСНС України

Схожі матеріали