Контраст
Шрифт

«За рік реформи ми підняли рівень довіри до поліції з 7% до 44%», - Арсен Аваков (ФОТО)

clock
24.05.2016 11:48

Про це сьогодні, 24 травня,  під час зустрічі із Головою Митно-прикордонної служби США Робертом Гілом Керліковське заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«За рік інтенсивної роботи, що ми проводимо, ми підняли рівень довіри до поліції з 7% до 44%. Попереду лише церква, Збройні сили і наша Національна гвардія. У нас дуже цікавий ефект. У моєму розумінні, ми дуже мало зробили. По особистим відчуттями, ми змінили систему на відсотків 7-10 максимум. Проте ми бачимо реакцію людей: вони  дуже хочу цього, вони вірять», - зазначив очільник міністерства.

За його словами, на сьогодні у співпраці із США реалізовується велика програма по реформуванню Міністерства внутрішніх справ. Першими у цих публічних реформах є реформа поліцейського блоку, як опори суспільства, прикордонної служби та системи безпеки.
«Партнером у цих змінах для нас є США, ЄС, Канада, Японія і ще приєдналася Туреччина. І нам вже дещо вдалося», - зазначив очільник міністерства. 
Арсен Аваков відзначив, що у співпраці із США наразі реалізовується близько 24 програм, серед яких спеціальна програма підготовки «КОРД», програма підтримки бригади легкої піхоти Національної гвардії України, у рамках якої вже відбулися спільні навчання гвардійців та морської піхоти США, а також програма реформування прикордонної служби. 

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність