За підтримки МВС у п’яти містах України реалізовується проект «Почуй своє серце!» (ВІДЕО)

clock
10.11.2016 14:27

Про це організатори соціального проекту повідомили під час прес-конференції, що пройшла сьогодні, 8 листопада.

Масштабний соціальний проект втілюють у життя ФСТ «Динамо» України, Всеукраїнська ГО «Український фонд «Здоров'я»» та ТОВ «Фарма Старт» за підтримки Міністерства внутрішніх справ.

За задумом, проект має охопити п’ять обласних центрів: Львів, Одеса, Вінниця, Харків, Дніпро. Участь у ньому візьмуть 600 працівників Національної поліції, що належать до вікової категорії «35+». Правоохоронців обстежить команда фахових медиків з метою попередити виникнення і розвиток низки серцево-судинних захворювань.

«Виконуючи службові обов’язки, українські поліцейські нерідко потрапляють у стресові ситуації, що є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Однак такі недуги можна своєчасно виявити та попередити – це і є мета соціального проекту «Почуй своє серце!», – зазначила під час прес-конференції заступник начальника Управління охорони здоров’я та реабілітації МВС України Людмила Шостак.

Перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж повідомив, що товариство не вперше долучається до проектів у сфері охорони здоров’я й приділяє чимало уваги популяризації здорового способу життя серед працівників правоохоронних відомств. «Проект «Почуй своє серце!» є логічним продовженням цього напрямку роботи, – наголосив Віктор Корж. – Цей проект надзвичайно важливий для правоохоронців. Адже внаслідок низки чинників, пов’язаних з професійною діяльністю, поліцейські після 35 років мають високий ступінь ризику розвитку серцево-судинних захворювань».

Суть проекту, як повідомив голова Українського фонду «Здоров'я» Володимир Дудка, полягає у експрес-діагностиці артеріального тиску, рівня глюкози у крові, рівня холестерину, ваги. Кожен обстежений отримає інформацію про індивідуальний ступінь ризику виникнення гострих захворювань серцево-судинної системи, пам’ятку про методи діагностики і самодіагностики при інфарктах та інсультах і невідкладну допомогу у таких випадках.

Заступник начальника управління професійного навчання Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції України Андрій Красновид подякував організатором за ініціативу і висловив сподівання, що проект діятиме й надалі і охопить решту областей, інші верстви населення та організації.

Обстеження проходитиме на високотехнологічному кардіологічному обладнанні, наданому ТОВ «Фарма Старт», компанією швейцарської фармацевтичної групи «Асіно».

Проект офіційно стартував 26 жовтня у Вінниці і триватиме до кінця року в названих містах. Після завершення обстежень медики розроблять низку рекомендацій, які будуть передані керівництву МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали