З початку 2018 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили вже понад 1200 вибухонебезпечних предметів (ФОТО)

clock
09.01.2018 08:30

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Лише за минулі три доби піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 683вибухонебезпечні предмети.

Зокрема, 6 січня піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Хмельницькій області у спеціально відведеному місці знищили артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечний предмет був виявлений напередодні місцевими мешканцями в обласному центрі на вулиці Польовій.

Водночас на Чернігівщині, 8 січня фахівці групи піротехнічних робіт знищили 38 артилерійських снарядів такого ж калібру, які були виявлені на відкритій території біля села Вертіївка Ніжинського району. 7 снарядів днем раніше знайшов місцевий мешканець, про що одразу ж повідомив рятувальників. Ще 31 артснаряд виявили спеціалісти групи піротехнічних робіт та підводного розмінування під час додаткового обстеження прилеглої території.

Крім того, тривають також і роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, на Луганщині впродовж минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС України було виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів.

У той же час на Донеччині піротехнічні підрозділи обстежили 3,57 га території, де виявили та вилучили більше сотні одиниць ВНП.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали