Контраст
Шрифт

Якісні зміни у Національній гвардії України й надалі відбуватимуться за підтримки американських партнерів

clock
29.01.2016 15:56

Про це американська делегація на чолі із Дугласом Хойтом, начальником військово-політичного відділу Посольства США в Україні, заявила під час зустрічі, що відбулася сьогодні, 29 січня, у МВС, за участі заступника Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Тіграна Авакяна. Насамперед, ішлося про сприяння у створенні бригади швидкого реагування НГУ.

«Запорукою того, що ми рухаємося правильним шляхом, є наші регулярні продуктивні зустрічі», – наголосив заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Тігран Авакян, звертаючись до закордонних партнерів і дякуючи за підтримку у процесі розбудови Національної гвардії України.

Про здобутки у цій царині розповів командувач НГУ генерал-лейтенант Юрій Аллеров. Він також проінформував американську делегацію про подальші плани.

«У процесі становлення серйозної структури, що відповідатиме вимогам сучасності, одним із подальших кроків буде створення спеціального підрозділу – бригади швидкого реагування. І ми сподіваємося на вашу допомогу», – сказав генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Начальник військово-політичного відділу Посольства США в Україні Дуглас Хойт запевнив, що США готові й надалі надавати підтримку Україні.

«Дуже добре, що ми маємо змогу долучитися до створення підрозділу, – наголосив Представник посольства США в Україні. – Набагато простіше й ефективніше створювати нове, аніж змінювати старе». Також Дуглас Хойт відзначив: американській стороні імпонує, що новий підрозділ створюється з урахуванням тих загроз, які є нині.

Генерал-лейтенант Аллеров представив американським партнерам командира створюваної бригади швидкого реагування, що має ґрунтовну підготовку і значний досвід, здобутий, зокрема, й під час виконання службових завдань у зоні проведення антитерористичної операції.

Подальше обговорення сприяння Сполучених Штатів Америки у створенні бригади швидкого реагування відбуватиметься наступного тижня під час візиту командувача сухопутних військ Збройних сил США в Європі на базу НГУ у Дніпропетровську, а також під час візиту до України міністра оборони США.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали
Діяльність